Reklama

BMW v kotrmelcích, utržené kolo poničilo projíždějící auta

Královéhradecký kraj – Jednapadesátiletá řidička dostala na mokré dálnici smyk a přetočila BMW přes střechu. V kotrmelcích jí z auta ulétlo kolo s diskem, které následně poničilo další dvě vozidla. Žena utrpěla zranění, škoda je vyčíslena na více než čtvrt milionu.

Reklama

Nehoda se stala v pondělí večer na 50. kilometru dálnice D11 z Hradce Králové do Prahy. Hustě pršelo, což nemile zaskočilo i 51letou řidičku. 

„Na mokré vozovce se dostala do smyku, několikrát se se svým vozidlem přetočila přes střechu a zastavila se až o travnatý svah,” popsala policejní mluvčí Magdaléna Vlčková.

Tím strasti ale zdaleka neskončily. Při incidentu se z BMW urvalo kolo i s diskem, které odlétlo na dálnici, a poničilo ještě dvě projíždějící škodovky. Jedné prorazilo olejovou vanu, druhé poškodilo předek.

„Alkohol byl u řidičky dechovou zkouškou vyloučen. Řidičku si převzali do péče lékaři, k dalším zraněním nedošlo. Hmotná škoda se v souhrnu pohybuje kolem tří set tisíc,” dodala mluvčí. 

Policisté v souvislosti s případem upozorňují, že nejčastější příčinou nehod bývá nesprávný způsob jízdy (nevěnování se řízení, nedodržení bezpečné vzdálenosti či nezvládnutí řízení) a nepřiměřená rychlost. 

Riziko těchto faktorů se výrazně zvyšuje na dálnici, kde auta jezdí podstatně rychleji, a také za deště, kdy může nehodu způsobit nebo umocnit aquaplaning.

Foto: Policie ČR/KŘP Královéhradeckého kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu