Reklama

Tragédie na kolejích. Fatální střet nepřežili rodiče a dvě malé děti

Černožice – Obrovská tragédie se odehrála dnes odpoledne na železničním přejezdu v obci Černožice na Královéhradecku. Srážku auta s vlakem nepřežili čtyři lidé. Silnice i železniční trať jsou uzavřeny.

Reklama

Na železničním přejezdu trati Hradec Králové – Jaroměř, který je chráněn světelnou signalizací bez závor, se srazilo osobní vozidlo značky Škoda s projíždějícím vlakem.

„Ve vozidle cestovala 32letá žena, 47letý muž a dvě děti ve věku 8 a 5 let. Nikdo z nich bohužel nehodu nepřežil,” uvedla policejní mluvčí Ivana Ježková. U všech byla nařízena soudní pitva.

Ve spěšném vlaku jedoucím z Trutnova do Hradce Králové jelo přibližně 80 lidí. Z cestujících ve vlaku nebyl nikdo zraněn,” dodala mluvčí hasičů Martina Götzová. Do konečné stanice je dovezl autobus. 

Vlaky v místě nehody jezdí až stokilometrovou rychlostí. Souprava po střetu tlačila auto dalších zhruba 300 metrů a zcela ho zdemolovala. 

Silnice i železniční trať byly po dobu odstraňování následků a vyšetřování nehody uzavřeny. Policisté budou především zjišťovat, zda v době střetu fungovala světelná signalizace.

Na trase mezi Jaroměří a Hradcem Králové zavedly České dráhy náhradní autobusovou dopravu. 

Foto: Policie ČR, HZS Královéhradeckého kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu