Reklama

Muž v restauraci zastřelil svoji manželku. Poté počkal na policii

Rychnov nad Kněžnou – Dramatické momenty se odehrály ve čtvrtek večer v jedné z restaurací na náměstí v Rychnově nad Kněžnou. Muž v hádce se ženou vytáhl pistoli a výstřelem jí způsobil vážná zranění, kterým v nemocnici podlehla. Střelce na místě zadržela policie.

Reklama

Policisté přijali hlášení o střelbě v jedné z rychnovských restaurací krátce po 20. hodině. Podle dosavadního vyšetřování 49letý muž legálně drženou zbraní střelil svou 47letou manželku do hlavy. 

„Žena bohužel následkům střelného poranění po převozu do nemocnice podlehla,” uvedla policejní mluvčí Ivana Ježková. Na místě zasahoval vrtulník, ale zraněnou do nemocnice transportovala sanitka.

Střelec zůstal po incidentu na místě a policistům při zatčení nekladl odpor. „Motivem činu byly s největší pravděpodobností předchozí dlouhodobé manželské neshody,” dodala mluvčí. Údajně se žena chtěla nechat rozvést. Pár měl spolu tři děti, dvě dospělé a jedno ve školních letech.

Ke střelbě došlo v zadní části restaurace, kde byla dvojice sama. V zařízení se nacházelo dalších 13 lidí, kteří po střelbě z lokálu odešli. Policii zavolala obsluha.

Muž bude během dneška obviněn ze spáchání trestného činu vraždy. Soudce ho s největší pravděpodobností pošle do vazby.

Foto: ilustrační

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu