Reklama

Běh týnišťskými pralesy pomůže Aničce. Svého závodníka bude mít i V1

Týniště nad Orlicí – V sobotu se v Týništi koná charitativní Běh týnišťskými pralesy na pomoc Aničky Koukolové. Dvanáctiletá dívka trpí poruchou autistického spektra, dětskou mozkovou obrnou a těžkou mentální retardací. Na trať vyběhne také závodník v barvách Východočeské televize V1.

Reklama

Charitativní běžecký závod se koná v krásné týnišťské přírodě a trasa vede převážně po zpevněné lesní cestě. Všechny tratě jsou vhodné jak pro začínající běžce, tak i pro zkušené profesionály. Převýšení na jednotlivých tratích je minimální.

Letos běží závodníci pro Aničku Koukolovou, narozenou v roce 2007, která trpí poruchou autistického spektra, dětskou mozkovou obrnou a těžkou mentální retardací. 

Pro Aničku se letos koná také společenská charitativní akce Elegance bez bariér pod záštitou spolku VerMi. 

Martin Sláma v barvách televize V1

Martin Sláma (na fotce na stupních vítězů vlevo) se narodil v roce 1968. Velkým zlom v jeho životě nastal před sedmi lety, kdy prodělal lehkou mozkovou příhodu.V důsledku toho se rozhodl překopat životní styl – změnil stravu, shodil nadbytečné kilogramy a začal běhat. Za poslední tři roky se zúčastnil kolem 25 půlmaratonů (např. Pardubický vinařský půlmaraton či Olfincar trutnovský půlmaraton). V roce 2016 vyhrál v kategorii 45–49 let Velkou cenu východních Čech, v dalších letech přidal stříbro a bronz. Na čtvrtém ročníku Běhu týnišťskými pralesy bude Martin Sláma startovat pod hlavičkou Východočeské televize V1.

Foto: archív Martina Slámy, bezime.cz

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu