Reklama

Ničivý požár stodoly. Zranění jsou 4 lidé, škoda za 1,5 milionu

Pecka – Více než pět hodin likvidovali hasiči požár stodoly u rodinného domu v Pecce na Jičínsku. Záchranáři museli ošetřit celkem čtyři osoby. Škoda je předběžně vyčíslena na 1,5 milionu korun.

Reklama

Hasiči se kromě likvidace plamenů soustředili na to, aby uchránili od škod rodinný dům, který byl v bezprostřední blízkosti. Na místa zasahovalo celkem osm jednotek.

„Zdravotnická záchranná služba si převzala do péče celkem čtyři osoby, z toho dva dobrovolné hasiče,” uvedla mluvčí hasičů Martina Götzová.

Likvidace požáru zabrala více než pět hodin. Z důvodu nasazení vyššího počtu hasičů vyjel na místo události také protiplynový kontejner vybavený dostatečným množstvím dýchacích přístrojů.

Stodola začala hořet zřejmě kvůli technické závadě na elektroinstalaci. „Škoda byla předběžně vyčíslena na 1,5 milionu korun, díky zásahu hasičů se podařilo uchránit hodnoty ve výši 2 milionů korun,” podotkla mluvčí.

Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanic Nová Paka, Jičín a Hradec Králové – U Přívozu a dále JSDH Miletín, Nová Paka, Pecka, Lázně Bělohrad a Stará Paka.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu