Reklama

V horku se převracela auta. Během pár hodin skončila tři na boku

Královéhradecký kraj – V období pouhých čtyř hodin se včera na rozpálených silnicích v Královéhradeckém kraji staly tři podobné dopravní nehody. Auta při nich vždy končila v nestandardní pozici na boku. Zranění utrpělo celkem pět lidí.

Reklama

K první nehodě, při které se střelo osobní a nákladní vozidlo, došlo kolem poledne poblíž Orlického Záhoří. 

„Osobní vůz skončil po nehodě převrácený na bok, jeden člověk byl při události zraněn. Hasiči se postarali o zajištění místa události a provedli také opatření proti vzniku požáru,” uvedla mluvčí hasičů Martina Götzová. 

O půl čtvrté odpoledne zasahovali hasiči zároveň u dvou dalších nehod. Na 82. kilometru dálnice D11 se srazil osobní vůz s dodávkou. Při nehodě byly zraněny dvě osoby a provoz na dálnici musel být sveden do jednoho pruhu.

Ve stejnou dobu se přímo v Hradci Králové stala poměrně kuriózní nehoda, která zablokovala dopravu v metropoli.

Dvaapadesátiletá řidička Škody Roomster havarovala na přehledném úseku, navíc smetla i zaparkované vozidlo značky Volkswagen Passat. Sama skončila s autem na boku.

„Z havarovaného vozidla museli hasiči jednoho pasažéra vyprostit, zdravotničtí záchranáři převezli do nemocnice dvě osoby,” sdělila Götzová. Obě zranění jsou lehká. 

Podle svědků jela řidička před nehodou vysokou rychlostí. „Pravděpodobně se nevěnovala plně řízení," podotkla mluvčí policie Iva Kormošová. 

Škoda je předběžně odhadnuta na 280 tisíc korun, přičemž 230 tisíc je na Škodě a 30 tisíc na Passatu. 

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu