Reklama

Jako v akčním filmu! Pláchl z nemocnice a ukradl auto i s řidičkou

Hradec Králové – Náhodní svědci si v sobotu navečer mohli myslet, že se u královéhradecké fakultní nemocnice natáčí akční film. Kamery ale nikde, byla to realita. Čtyřiačtyřicetiletý muž utekl v pyžamu z nemocnice, na křižovatce ukradl auto i s řidičkou a pak se vydal na dobrodružnou jízdu po kraji. Zastavil ho až zátaras.

Reklama

Policisté nejprve přijali oznámení o útěku pacienta z nemocnice, o chvíli později další svědek volal, že řidičce Škody Citigo, která čekala na křižovatce za soutokem Labe a Orlice, skočil do auta muž v pyžamu. 

„Muž se nejprve snažil ženu vytáhnout z auta, což se mu nepodařilo, a tak ji vytlačil na sedadlo spolujezdce,” uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.

S ukradeným autem se vydal směrem na Pardubice, za posledními semafory na Rašínově třídě ženu z auta vysadil a pokračoval v jízdě.

Dodržoval rychlost i v obcích

Do akce se zapojil policejní vrtulník a zároveň začaly na tísňovou linku chodit další oznámení…

„O krádeži oblečení ze zahrady rodinného domu ve Lhotě pod Libčany a na benzinové pumpě na Nechanicku neznámý muž natankoval a ujel bez zaplacení,” sdělila mluvčí. 

Naháněná skončila zhruba po hodině u Všestar-Rozběřic, kde řidiče zastavily zátarasy. Zajímavostí je, že při svém útěku dodržoval předepsanou rychlost i v obcích.  

I přes respekt k dopravním předpisům hrozí 44letému muži za loupež trest odnětí svobody na 2 až 10 let. Odcizená škodovka neutrpěla žádnou újmu, bez zranění vyvázla i jeho majitelka.

Foto: Policie ČR/KŘP Královéhradeckého kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu