Reklama

Fantom benzínek dojezdil. Když kradl palivo z auta, podpálil ho

Královéhradecký kraj – Policie dopadla 32letého muže, který minimálně devětkrát natankoval na různých čerpacích stanicích v Královéhradeckém kraji pohonné hmoty a poté odjel bez placení. Neváhal odčerpat palivo také ze zaparkovaných aut, jedno při tom podpálil, a jezdil na ukradené babetě.

Reklama

Bez placení odjel 32letý řidič, který do roku 2023 nesměl sednout za volant, od čerpacích stanic na Královéhradecku, Náchodsku, Rychnovsku i v okolí Dobrušky. 

„Natankoval si pokaždé několik desítek litrů benzinu a bez placení z provozoven odjel. Majitelům tak způsobil škodu většinou v řádech stokorun,” uvedla policejní mluvčí Alena Kacálková.

„Vrcholný kousek” si schoval na 26. květen. V nočních hodinách mu v Dobrušce-Cháborech došel benzín v jeho Škodě Felicii. Zhruba půl litru si proto za pomoci kleští odčerpal ze zaparkovaného Peugeotu 106. Jenže benzín také vylil na silnici a při odchodu do těchto míst zahodil nedopalek. Peugeot kompletně shořel. 

„Majiteli zde muž způsobil škodu v řádech desetitisíců korun,” sdělila mluvčí na adresu recidivisty, který už byl v minulosti podmíněně odsouzen za majetkovou trestnou činnost.

Nekalým způsobem si také obstaral motocykl značky Babeta, který použil v případě, že na Felicii píchl kolo. Moped policistům po zadržení vydal.

„Za obvinění z přečinů krádeže a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání mu nyní hrozí až tříletý nepodmíněný trest,” dodala Kacálková. 

Foto: ilustrační

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu