Reklama

Boj o vteřiny! Blesková reakce zachránila seniorovi život

Kostelec nad Orlicí – Velké štěstí měl 21. dubna tohoto roku 85letý Jiří Duška, který narazil do závory u železničního přejezdu. Spadl na koleje před přijíždějící vlak. Naštěstí opodál stojící 32letý Dalibor Voborník bleskově zareagoval a seniora uchránil minimálně od vážných zranění. Vlak totiž i přes veškeré úsilí strojvůdce zabrzdil o pár metrů dál. Video ze záchranné akce najdete v článku.

Reklama

Dech beroucí momenty se odehrály 21. dubna tohoto kolem 16:30 hodin na železničním přejezdu u zastávky Kostelec nad Orlicí. Policie ČR získala záběry až dodatečně a nyní je zveřejnila. Zároveň také zachránce ocenil krajský policejní ředitel David Fulka. 




Pětaosmdesátiletý senior na mopedu narazil do závory, která chrání přejezd v Kostelci. Upadl tak nešťastně, že zůstal ležet na kolejích. Nehody si naštěstí všiml opodál stojící 32letý muž, který okamžitě zahodil batoh, doběhl k seniorovi a z kolejí ho odtáhl.

Zachránci se podařilo mimo dráhu vlaku dostat i moped. Pár vteřin nato přijela vlaková souprava, která i přes snahu strojvedoucího nestihla před místem pádu seniora zabrzdit. Náraz obrovského kolosu, byť v nízké rychlosti, by měl pro muže dost možná fatální následky.

„Lehce zraněného seniora odvezli záchranáři do nemocnice na vyšetření,” uvedla policejní mluvčí Ivana Ježková.  

Zachránce bezprostředně po nehodě předal policistům na sebe kontakt a odjel do práce.

„Přestože on svůj čin považuje za samozřejmost, domníváme se, že by neměl zůstat bez povšimnutí,” dodala mluvčí. 

Dnes na setkání mu proto osobně poděkoval nejen zachráněný senior, ale také ředitel královéhradecké krajské policie David Fulka.

Foto a video: Policie ČR/KŘP Královéhradeckého kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu