Reklama

Maskovaní muži měli spoutat a unést osobu. Všechno ale bylo jinak

Nová Paka – Tak tohle se opravdu nepovedlo. V sobotu odpoledne dostala policie na tísňovou linku hlášení o únosu osoby. Maskovaní muži ji měli spoutat a naložit do auta. Policie rozjela rozsáhlou bezpečností akci, ale ukázalo se, že šlo jen o narozeninový žert.

Reklama

K únosu, který vypadal velice věrohodně, došlo na veřejně přístupném místě v Nové Pace v sobotu odpoledne. Policie přijala oznámení na tísňové lince 158.

„Osoba měla být ze strany dvou kuklou maskovaných mužů i přes její odpor spoutána a naložena do přistaveného vozidla. To mělo z místa posléze odjet vysokou rychlostí,” popsal policejní mluvčí Aleš Brendl.

Policisté z Královéhradeckého a Libereckého kraje přijali bezpečností opatření a z důvodu možného ohrožení života a zdraví oběti pátrali po vozidle únosců. Brzy se ukázalo, že úplně zbytečně.

Po chvíli vyšlo najevo, že únos byl pouze součástí jedné narozeninové oslavy s překvapením,” sdělil Brendl. Policejní akce tak byla ukončena.

V souvislosti s případem policisté upozorňují veřejnost, aby vzala na vědomí možnou přítomnost nezasvěcených diváků a svědků.

„Věrohodnost celé události vyvolala pochopitelné reakce ze strany oznamovatelů a uvedla do stavu maximálního bezpečnostního nasazení a pohotovosti všechny dostupné policejní hlídky v blízkém i vzdáleném okolí,” podotkl mluvčí.

Foto: ilustrační

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu