Reklama

V troskách vrtulníku zemřely dvě osoby. Požár hasili i místní

Slavoňov – Dnes ráno v 9:15 hodin se u Slavoňova na Náchodsku ozvala velká rána. Zhruba 200 metrů od posledního domu, v místní části Blažkov, spadl na pole pětimístný vrtulník a začal hořet. Plameny zkoušeli zkrotit místní obyvatelé, ale požár zlikvidovali až hasiči. Dvěma pasažérům vrtulníku už nebylo pomoci.

Reklama

„Mohu potvrdit úmrtí dvou lidí. Informace o dalších zraněných nemáme,” uvedl mluvčí záchranné služby Ivo Novák s tím, že se nejednalo o vrtulník letecké záchranné služby. Stroj patřil soukromé letecké společnosti.

U nehody zasahovaly tři hasičské jednotky, plameny byly vidět už z dálky. „Požár se snažili uhasit místní obyvatelé pomocí hasicích přístrojů, ale plameny se podařilo zkrotit až hasičům, kteří nasadili vysokotlaký proud vody,” sdělila mluvčí hasičů Martina Götzová.

Hasiči na místo nehody vyslali také automobilový nosič kontejnerů s hydraulickou rukou, která dokáže vrak vrtulníku zvednout a naložit.

Příčinu nehody vyšetřuje Policie ČR ve spolupráci s Ústavem pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod.

„S ohledem na koordinaci postupu nebudeme v tuto chvíli poskytovat žádné konkrétní informace týkající se osádky vrtulníku, příčin pádu, popřípadě trasy letu,” uvedl mluvčí policie Ondřej Moravčík.

Podle svědků nehody se stroj před nehodou začal ve vzduchu točit a pak padal kolmo k zemi. Stroj patřil soukromé letecké společnosti a v lokalitě se pohyboval v rámci výcvikového letu. Jednalo se o typ Enstrom 480B.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu