Reklama

Octavia po nárazu shořela. Dvě 13leté dívky jsou vážně zraněné

Dřevěnice – Těžká dopravní nehoda se stala včera navečer na kritickém úseku silnice I/16 poblíž obce Dřevěnice na Jičínsku. Po střetu dvou osobních vozidel začalo jedno z nich hořet. Dvě 13leté dívky z hořícího auta utrpěly vážná zranění, jednu musel do nemocnice okamžitě transportovat vrtulník.

Reklama

K nehodě došlo na křižovatce u restaurace Na Špici. Pětačtyřicetiletý řidič vozidla Opel Astra přijížděl po vedlejší silnici ve směru od Lužan, nedal přednost a vjel do křižovatky, kde se následně střetl s levou přední částí vozu Škoda Octavia. Škodovka začala po nárazu hořet.

„Hasiči po svém příjezdu nikoho z posádek vyprošťovat nemuseli, všichni lidé byli mimo havarovaná auta. Zraněné osoby byly ihned převzaty do péče posádek zdravotnické záchranné služby,” uvedla mluvčí hasičů Martina Götzová.

Nehodu odnesla především posádka Octavie, ve které kromě 33letého řidiče cestovaly dvě 13leté dívky.„Dopravní nehoda si bohužel vyžádala dvě těžká zranění nezletilých osob, kdy jednu z nich musel ve vážném stavu do nemocnice neprodleně transportovat záchranářský vrtulník,” doplnil mluvčí policie Aleš Brendl.

Komunikace I/16 musela být po dobu záchranných a likvidačních prací přibližně na tři hodiny uzavřena. Hmotná škoda je vyčíslena na 300 tisíc korun. U obou řidičů byla dechová zkouška na alkohol negativní.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje, Policie ČR/KŘP Královéhradeckého kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu