Reklama

Na D11 bude kradená auta lovit speciální Audi. Má 400 koní

Pravy – Dálniční policisté z Prav uvedli ve středu do provozu speciálně upravené Audi A8, které budou využívat především na dálnici D11 k odhalování kradených aut korzujících přes Královéhradecký kraj. Auto má pod kapotou 400 koní a dokáže jet rychlostí přes 250 kilometrů v hodině.

Reklama

„O nutnosti nasazení tohoto speciálního vozidla není pochyb, naši policisté se setkávají čím dál častěji s trestnou činností spočívající v transitu vozidel odcizených v západní Evropě a převážených přes Královéhradecký kraj do Polska,” uvedl David Fulka, ředitel policie v Královéhradeckém kraji.


PSALI JSME: VIDEO: Blázen z Polska se řítil po D11 rychlostí 200 km/h!


Řidiči navíc často jezdí pod vlivem návykových látek. Jejich odhalování teď bude snazší. Audi A8 je v civilním provedení, ale uvnitř bude mít bohatou výbavu jako zastavovací pásy, automatický externí defibrilátor či GPS lokátor. Technika je využitelná i v noci.

Vozidlo bude v provozu každý den, a to na všech vytížených komunikacích v celém Královéhradeckém kraji.

„Podle aktuálních potřeb bude plnit auto všechny úkoly související s výkonem služby dopravní policie s cílem zajistit bezpečnost a plynulost silničního provozu,“ dodal Fulka.

Foto: Policie ČR/KŘP Královéhradeckého kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu