Reklama

Volejbalový maraton: V Meziměstí hráli 24 hodin v kuse

Meziměstí – Tradiční celodenní turnaj ve volejbale v Meziměstí na Broumovsku letos oslavil třicet let. Akce měla bohatý doprovodný program ve westernovém stylu. Sice se hrálo na body, ale důležité bylo, aby se všichni účastníci hlavně dobře bavili.


Reklama

Meziměstské nádraží bývalo vstupní branou do rakouského mocnářství a podle toho taky vypadá. Vedle hospody tu najdete ještě taneční sál a dokonce tělocvičnu. A právě tam se konal turnaj, který trval čtyřiadvacet hodin. Už potřicáté.

„V roce 1989 se meziměstští volejbalisté dohodli, že si zahrají dvacet čtyři hodin. Hráli starší proti mladším. A ta tradice se udržela až do dnešního dne,” říká pořadatel Petr Šeda.

K významnému jubileu pořadatelům poblahopřál starosta. Ve městě s více než dvěma tisíci obyvatel totiž turnaj spolu s divadelními hrami a během Meziměstím a okolí patří k největším akcím.

„Pro nás to znamená hodně. Aby se lidé měli kde setkávat a sportovat, ale i odpočívat. Jak u sítě a míče, tak u baru a piva,” nechal se slyšet starosta Pavel Hečko.

„Jestli se člověk dostane do spacáku na hodinku, hodinku a půl, je to asi maximum, ale protože hra vás dostává do nějakého adrenalinu, pocity jsou příjemné,” dodal Leoš z týmu Lééo. 

Udržet se celý den na hřišti je jedna věc. Jak se ale u tak dlouhého turnaje počítá skóre?

„Hraje osm družstev. Jsou rozdělený do dvou skupin po čtyřech. Letos je skupina zelená a fialová. Hrají na dva sety do pětadvaceti, aby se ten zápas neprodlužoval. Co jeden set, to jeden bod,” vysvětluje Petr Šeda.

V Meziměstí platilo, že není důležité vyhrát, ale zúčastnit se. „Super, je to dobře zorganizované. Jsme potěšení a spokojení,” řekla Beata z polského týmu Żaruw.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu