Reklama

Celníci chytili pašeráka léků. Tablety schoval za trenky

Náchodsko – Celníci jsou při styku s pašeráky nejrůznějších komodit zvyklí na hodně, ale občas i je překvapí originalita zvoleného úkrytu. Při jedné z běžných kontrol na Náchodsku chytili muže, který léky na výrobu drog schovával ve spodním prádle.

Reklama

Celníci si pro jednu z náhodných kontrol vybrali muže a ženu ve věku 38 a 23 let, kteří cestovali autobusem z Polska do České republiky. Důkladnější prohlídka odhalila, že se trefili.

„Během prohlídky celníci zjistili, že muž v oblasti genitálií ukrývá 180 kusů tablet léků v blistrech s označením Sudafed a Ibuprom Zatoki,” uvedla mluvčí celníků Jitka Fajstavrová s tím, že tyto léky s obsahem pseudoefedrinu se používají k výrobě drog.


PSALI JSME: Semafory se natrvalo vrátí na křižovatku u fakultní nemocnice


Oba cestující chvíli předtím tvrdili, že žádné zakázané zboží nepřeváží, a také se dušovali, že se vrací z nákupu oblečení. Navíc se ukázalo, že pašerák má za sebou velmi bohatou trestní minulost. 

„Celníci muže zadrželi a předali policistům, kteří jej umístili do cely předběžného zadržení,” dodala mluvčí.

O případném stíhání rozhodně náchodský soud. Za trestný čin výroby a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky a jedu hrozí muži trest odnětí svobody až na pět let.

Foto: Celní správa ČR/Celní úřad pro Královéhradecký kraj 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu