Reklama

Naštvaný senior napadl exekutory se zbraní. Udělali krátký proces

Úlibice – Senior v Úlibicích na Jičínsku nelibě nesl návštěvu dvou exekutorů a situace se zvrhla v ostrý konflikt, při kterém pán domu dokonce tasil zbraň. Úředníci si ale nenechali nic líbit. Incident nakonec museli vyřešit až přivolaní policisté.

Reklama

Dvojice exekutorů vyzvala jednašedesátiletého muže k vydání movitého majetku. Senior byl ale jiného názoru a úředníky nejprve verbálně a poté i fyzicky napadl.

Následně je měl dokonce začít ohrožovat i střelnou zbraní a nutit je ukončit nařízenou exekuci. Později se ukázalo, že se jednalo o kovovou plynovou pistoli,” upřesnil mluvčí policie Aleš Brendl.

Exekutoři si ale nenechali nic líbit a rozzuřeného seniora společnými silami pomocí slzotvorného prostředku zpacifikovali. Na místo pak dorazila policejní hlídka, která si muže převzala.

Případ se stal v pondělí a nyní už má provinilec na krku obvinění ze spáchání zločinu vydírání a přečinu násilí proti úřední osobě. „V případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody v délce od dvou do osmi let,” sdělil Brendl.

Foto: ilustrační 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu