Reklama

Po těžké nehodě skončili řidiči v nemocnici. Policie hledá svědky

Bartošovice v Orlických horách – V sobotu 19. ledna po 10. hodině došlo na silnici II/311 mezi obcemi Bartošovice a Neratov ke srážce autobusu a nákladního vozu. Oba řidiči skončili v nemocnici, ošetřeni museli být i někteří cestující. Vyšetřování nehody ještě neskončilo, policie hledá svědky.

Reklama

„Policisté žádají svědky či účastníky této dopravní nehody, kteří by k uvedené události mohli poskytnout jakékoliv informace, aby se neváhali obrátit na policii. Poznatky mohou sdělit na jakékoliv policejní služebně,” uvedla mluvčí Alena Kacálková.

Svědci se mohou hlásit také na tísňové lince 158 nebo telefonních číslech 974 536 269 a 607 070 105.


PSALI JSME: Sypač se srazil s autobusem. Tři lidé utrpěli zranění


Řidič nákladního auta značky Tatra s největší pravděpodobností nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem vozidla a stavu komunikace a na zasněžené silnici v pravotočivé zatáčce dostal smyk.

Sypač se tak dostal do protisměru, kde se čelně střetl s  protijedoucím autobusem značky Mercedes. Autobus, ve kterém cestovalo 13 lidí, po nárazu skončil částečně mimo komunikaci. Při nehodě utrpělo několik osob zranění, řidiče nákladního vozu museli vyprostit hasiči.

„Oba zraněné řidiče převezli záchranáři do nemocnice. K ošetření byli převezeni i někteří cestující z autobusu,” dodala Kacálková.

Policisté na místě u obou řidičů vyloučili požití alkoholu dechovými zkouškami. Celková škoda způsobená nehodou byla předběžně odhadnuta na 850 tisíc korun.

Foto: Policie ČR/KŘP Královéhradeckého kraje 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu