Reklama

Náklaďák srazil na přechodu školačku. Letěl pro ni vrtulník

Červený Kostelec – Ke střetu nákladního vozidla s nezletilou dívkou došlo v pondělí na přechodu pro chodce v Jiráskově ulici v Červeném Kostelci. Dívka utrpěla zranění a do královéhradecké fakultní nemocnice ji transportoval vrtulník.

Reklama

Řidič nákladního vozidla špatně vyhodnotil situaci a místo toho, aby zastavil za vozidlem, které pouštělo chodce na přechodu, se ho rozhodl objet. Zastavit včas už nestihl a došlo ke střetu s nezletilou dívkou.

Zraněné dítě si převzali do péče zdravotníci. „Školačku transportoval vrtulník na vyšetření a následné ošetření do hradecké fakultní nemocnice. Tam si ji ponechali na pozorování,” uvedla mluvčí policie Eva Prachařová.


PSALI JSME: Policie pořádala manévry kvůli sebevrahovi. Vše zbytečně


Nehodu vyšetřují dopravní policisté. Dechová zkouška vyloučila, že by řidič nákladního vozidla před jízdou požil alkohol, přesto hrubě chyboval.

„Zřejmě při jízdě ve směru od Horního Kostelce po projetí pravotočivé zatáčky nezareagoval správně na dopravní značení v reflexním rámečku, upozorňující na přechod pro chodce a přebíhání dětí, ani na vzniklou situaci,” vysvětlila Prachařová.

Foto: Policie ČR/KŘP Královéhradeckého kraje 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu