Reklama

Výbuch varny pervitinu zdemoloval byt v Náchodě

Náchod – Včera odpoledne došlo v Náchodě k explozi v bytě. Jedna osoba musela být s lehčími zraněním ošetřena zdravotníky. Škoda je předběžně vyčíslena na 200 tisíc korun. Podle dosud zjištěných skutečností v bytě explodovala varna při výrobě pervitinu.

Reklama

Exploze se ozvala ve čtvrtek po 14. hodině z bytu v sedmém patře panelového domu v Náchodě na Pražské ulici. Výbuch roztříštil okna a střepy rozmetal do okolí. Jednu osobu museli ošetřit zdravotníci.

„Čtyřiatřicetiletá žena utrpěla lehké zranění, se kterým jsme ji po ošetření transportovali do náchodské nemocnice k vyloučení vnitřních zranění,“ uvedl tiskový mluvčí záchranky Ivo Novák.

Na přibližně 20 minut se kvůli odklizení následků exploze, zejména střepů na vozovce, zastavil provoz na hlavní silnici I/33.

Původně se hovořilo o výbuchu plynu, ale vyšetřování ukázalo, že se jednalo o nelegální činnost spojenou s drogami. „Podle dosud zjištěných skutečností v bytě explodovala varna při výrobě pervitinu,” uvedla mluvčí policie Eva Prachařová.

Kriminalisté proto zahájili úkony trestního řízení pro zločin obecného ohrožení v jednočinném souběhu s přečinem nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a vše dále vyšetřují.

Foto: Policie ČR/KŘP Královéhradeckého kraje, HZS Královéhradeckého kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu