Reklama

Dopravci ve velkém vypověděli smlouvy. Jak zareagoval kraj?

Královéhradecký kraj – K 31. březnu osm z jedenácti dopravců, kteří zajišťují v regionu linkové spoje, vypovědělo smlouvu s Královéhradeckým krajem. Dle prvního náměstka hejtmana Martina Červíčka provoz veřejné autobusové dopravy v kraji ohrožen není, s dopravci bude jednat.

Reklama

Dopravci vypověděli kraji smlouvu k 31. březnu z důvodu limitu zákona o veřejných zakázkách, kdy Královéhradecký kraj už není schopen dopravcům platit vícenáklady za hodinovou mzdu řidičů.

Veřejná autobusová doprava v Královéhradeckém kraji je zajištěna a funguje. A nepředpokládáme ani, že by autobusy přestaly jezdit od 1. dubna,” zdůraznil první náměstek hejtmana Martin Červíček.


PSALI JSME: Královéhradecký kraj hledá autobusového dopravce za 7,7 miliard


S dopravci se chystá o jednat. „Vypovězení smlouvy znamená, že musíme vstoupit do jednání a snažit se uzavřít nové smlouvy, které budou tuto mimořádnou situaci řešit,“ dodal Červíček s tím, že první jednání je v plánu ve druhé polovině února.

Do této doby by dopravci měli předložit veškeré náklady, které souvisí s provozováním veřejné dopravy, tedy nejen mzdy zaměstnanců. Kraj při jednání využije i svá data. „Budeme jednat o reálné ceně, která odpovídá našemu požadavku a zároveň nákladům dopravců,“ doplnil náměstek.

Foto: ilustrační

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu