Reklama

Chodec skončil po srážce s autem v nemocnici. Šel mimo přechod

Libuň - V pondělí ráno došlo na silnici v Libuni na Jičínsku ke střetu osobního vozidla s chodcem. Řidič se zřejmě dostatečně nevěnoval řízení a části vozidla srazil chodce, který šel přes silnici mimo přechod. Čtyřiapadesátiletý muž utrpěl lehká zranění.

Reklama

Osmačtyřicetiletý řidič osobního vozidla Volkswagen Caddy jel po silnici II. třídy ve směru od obce Čimyšl na Jičín. Ke střetu došlo na zdejší křižovatce při odbočování doprava z hlavní silnice.

„Řidič se zřejmě dostatečně nevěnoval řízení vozidla a měl srazit pravou přední částí čtyřiapadesátiletého muže, který kolmo přecházel silnici v místech, kde není vyznačen přechod pro chodce,” popsal tiskový mluvčí jičínských policistů Aleš Brendl.

Chodec utrpěl lehká zranění, která si vyžádala převoz do nemocnice. Ovlivnění alkoholem u obou účastníků vyloučila dechová zkouška. Celková škoda na vozidle je předběžně vyčíslena na částku 30 tisíc korun.

Přesná příčina dopravní nehody a samotná míra zavinění je v současné době předmětem dalšího šetření jičínských dopravních policistů.

Foto: Policie ČR/KŘP Královéhradeckého kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu