Reklama

Recidivistovi hrozí za drobnou krádež vězení. Na co dostal chuť?

Česká Skalice – Zřejmě neodolatelná chuť donutila šedesátiletého muže v České Skalici, aby v jednom ze supermarketů ukradl olomoucké tvarůžky a škvarkovou pomazánku. Ačkoliv se provinil krádeží jen za 56 korun, možná půjde znovu do vězení.

Reklama

Přímo při činu seniora chytila ostraha supermarketu. Cena odcizených potravin, jednoho balení olomouckých tvarůžků a škvarkové pomazánky, činila pouhých 56 korun, přesto mu hrozí vězení.

„Muž byl již v minulosti za majetkovou trestnou činnost odsouzen k nepodmíněnému trestu odnětí svobody, takže musel vědět, že odcizení zboží v jakékoli hodnotě jej může dovést zpět za mříže,” konstatovala tisková mluvčí policie Eva Prachařová.

Podle policie je možné, že se senior dopustil krádeže i z vypočítavosti, aby se mohl do vězení vrátit. „Ve své výpovědi uvedl, že svého činu lituje, a se sdělením podezření ze spáchání přečinu krádeže souhlasí,” dodala Prachařová.

Policisté s mužem zahájili zkrácené přípravné řízení, které během několika následujících dní ukončí soud. Ten rozhodne, zda a případně na jak dlouhou dobu se vrátí za mříže.

Foto: ilustrační

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu