Reklama

Strašlivá nehoda u Dolan si vyžádala život seniora

Dolany – Tragické následky měla čtvrteční srážka dvou osobních automobilů poblíž Dolan na Náchodsku. Náraz nepřežil pětasedmdesátiletý muž, další čtyři lidé utrpěli zranění. Jedná se o první letošní nehodu se smrtelným zraněním v Královéhradeckém kraji.

Reklama

Nehoda se stala ve čtvrtek krátce před 13. hodinou na silnici číslo 3075 mezi obcemi Dolany a Chvalkovice. „Pětasedmdesátiletý řidič osobního vozidla Ford, jedoucí z vedlejší silnici, s největší pravděpodobností nedal přednost v jízdě vozidlu Volkswagen, které jelo po hlavní silnici,” popsala tisková mluvčí policie Eva Prachařová.

Volkswagen po nárazu vyjel ze silnice do pole. Ford zůstala stát na místě a jeho řidič, který byl jediným pasažérem v autě, utrpěl vážná zranění. „Muže začali po nehodě svědci a následně hasiči resuscitovat, lékař však konstatoval úmrtí osoby,” uvedla tisková mluvčí hasičů Martina Götzová.

Ve Volkswagenu cestovali celkem čtyři lidé – pětatřicetiletý řidič, spolujezdkyně a dvě děti. Všechny osoby si do péče převzali záchranáři a transportovali je do nemocnice v Náchodě. Dechová zkouška vyloučila u řidiče požití alkoholu.

Místo nehody bylo částečně průjezdné, provoz řídily hlídky policie. Přesné příčiny a okolnosti nehody jsou nyní předmětem policejního vyšetřování. U zemřelého 75letého řidiče byla nařízena pitva.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu