Reklama

Výměna kotle čeká v Královéhradeckém kraji dalších 800 lidí

Královéhradecký kraj – Hejtmanství schválilo již pátou vlnu kotlíkových dotací od roku 2016. V té zatím poslední půjde na výměnu stávajících neekologických zdrojů vytápění na pevná paliva v domácnostech více než 90 milionů korun. V následujících dnech se uzavřou smlouvy s 818 příjemci této dotace. Všechny jejich nevyhovující zdroje vytápění budou vyměněny za nové v průběhu roku 2019.

Reklama

Největší zájem byl o tepelná čerpadla, a to v 433 případech. Dále se v rámci této výzvy ve 156 domácnostech objeví nový kondenzační plynový kotel. Ve zbývajících budou instalovány nové kotle na pevná paliva splňující normy EU.

„Z výzvy otevřené loni v září bylo možno podpořit všechny žadatele, kteří splnili podmínky dotačního programu. Díky dobré publicitě kotlíkových dotací ze strany administrativního týmu a pořádání informačních seminářů nesplnilo podmínky pouze 43 žádostí, které musely být z dalšího hodnocení vyřazeny,“ uvedl radní Pavel Hečko odpovědný za oblast regionálního rozvoje, grantů a dotací.

Odbor regionálního rozvoje, grantů a dotací se nyní připravuje na zpracování a předložení žádosti o nový grant pro roky 2019 až 2021. Ministerstvo životního prostředí již včera zveřejnilo výzvu pro kraje. Královéhradecký kraj by mohl pro tento účel získat až 210 milionů korun.

Foto: ilustrační

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu