Reklama

Šestnáctiletý lyžař skončil po nárazu v bezvědomí. Přilbu měl!

Deštné v Orlických horách – Velmi vážným zraněním hlavy skončil náraz šestnáctiletého lyžaře do sloupu na sjezdovce v Deštném. Přestože měl mladík nasazenou přilbu, okamžitě upadl do bezvědomí. Helma ho ale možná ochránila od fatálních následků. Do hradecké nemocnice pacienta přepravil vrtulník.

Reklama

Oznámení o nárazu šestnáctiletého mladíka do sloupu přijali operátoři linky 155 na Nový rok krátce před polednem. Na místo ihned vyslali kromě pozemní posádky také vrtulník Letecké záchranné služby Hradec Králové.

„Mladík při nárazu utrpěl vážné zranění hlavy, a přestože měl nasazenou přilbu, ihned upadl do bezvědomí. Zasahující zdravotníci jej museli uvést do umělého spánku a napojit na přístrojové dýchání,” uvedl tiskový mluvčí záchranářů Ivo Novák.

Po poskytnutí neodkladné péče a stabilizaci stavu byl pacient transportován sanitkou k vrtulníku, který z důvodu nepříznivého počasí nemohl přistát přímo na místě zásahu. Mladík byl následně letecky transportován do traumacentra ve Fakultní nemocnici Hradec Králové.

Foto: ilustrační

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu