Reklama

Vánoční nadílka pro krajské hasiče: dostali novou techniku

Královéhradecký kraj – Profesionální hasiči si ve čtvrtek 20. 12. slavnostně převzali devět nových zásahových vozidel, kontejner pro nouzové zastřešení a pořízeny byly také nové sady pro stabilizaci a bateriové vyprošťovací zařízení. Náklady na pořízení nové techniky jsou v celkové výši 66,5 milionu korun.

Reklama

Novou zásahovou techniku a speciální prostředky, které budou používány při záchraně života, zdraví a majetku občanů celého kraje a česko-polského pohraničí, si převzali hasiči z Královéhradeckého kraje na centrální stanici v Hradci Králové. Nové vozy se nyní rozjedou na stanice HZS po celém kraji.

Nově pořízenou technikou zajišťujeme převážně obnovu současné požární techniky. Vozy, které slouží nyní profesionálním hasičům dnes a za které máme náhradu, budou předány bezúplatně jednotkám požární ochrany obcí,“ uvedl ředitel krajských hasičů František Mencl.

Mezi nově pořízenými vozy a speciálními prostředky byl automobilový žebřík AZ 42 Magirus, dva rychlé zásahové automobily, tři technické chemické automobily, tři cisternové automobilové stříkačky CAS 30, kontejner pro nouzové zastřešení včetně kontejnerového nosiče, dvě sady pro stabilizaci výkopů a bateriové vyprošťovací zařízení.

Celková hodnota pořízené techniky je v součtu asi 66,5 milionu korun včetně DPH. Většinu pokryly dotace z Evropské unie či Fondu zábrany škod, ale na financování se nemalou částkou podílel také Královéhradecký kraj, město Hradec Králové a státní rozpočet.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu