Reklama

Gaunera nezastavily zátarasy ani výstřely. Doběhl ho až Chucky

Náchodsko – Policejní zátaras, prostřelená pneumatika. Nic z toho unikajícího muže v kradeném mercedesu nezastavilo. Nad síly osmadvacetiletého cizince byl až policejní pes Chucky, který ho vystopoval při úprku lesem. Na video ze zásahu se můžete podívat v článku.

Reklama

Muž mířil s kradeným mercedesem z Německa do Polska. Tam už ale nedojel. Policisté ho v oblasti obcí Jívka a Stárkov vypátrali a později také i za pomoci služebního psa zadrželi. Byla to však pořádná dřina.

„Muž odmítal zastavit a naopak najel na policejní auto i zasahující policisty. Ti stihli uskočit a vystřelit na pneumatiky prchajícího vozu. Muž ujel ještě kilometr a půl, pak z auta vyskočil a utekl do zasněženého lesního porostu,” popsala tisková mluvčí policie Lenka Burýšková.


Video ze zásahu (Policie ČR):


Zasněženým terénem se za ním vydaly policejní hlídky a psovodi se služebními psy. Prchajícího osmadvacetiletého cizince po několika desítkách minut vystopoval služební pes Chucky. Policisté nebezpečného muže okamžitě zadrželi a přiložili mu služební pouta. Pachatel měl navíc pozitivní zkoušku na přítomnost návykových látek.

„Policejní vyšetřovatel zahájil vyšetřování cizince a obvinil jej z trestného činu násilí proti úřední osobě ve stádiu pokusu, z podílnictví a z poškození cizí věci,” dodala Burýšková s tím, že muž je ve vazbě a hrozí mu trest odnětí svobody na tři až dvanáct let.

Foto: Policie ČR/KŘP Královéhradeckého kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu