Reklama

Milionová škoda: Řidič náklaďáku vyklopil na pole 30 tun řepky

Nový Bydžov – Bez zranění řidiče, ale zato s milionovou škodou skončila dopravní nehoda, při které nákladní vůz zůstal ležet převrácený na poli v Novém Bydžově. Více než třicetitunový náklad semene řepky se z korby vysypal do okolí. Za nehodou pravděpodobně stojí chyba řidiče při projíždění zatáčky.

Reklama

K havárii nákladního vozidla Volvo s návěsem došlo ve středu před polednem na silnici II/324 v katastru obce Nový Bydžov. Řidič v tu chvíli mířil na Skochovice. „Při projetí levotočivé zatáčky najel na pravou krajnici a následně do příkopu, kde se auto převrátilo na pravý bok,” uvedla tisková mluvčí policie Iva Kormošová.

Z nákladového prostoru se okamžitě vysypala takřka kompletní zásilka 33,5 tuny semena řepky. Celková škoda se odhaduje na 950 tisíc korun. Řidič z nehody naštěstí vyvázl bez zranění, dechová zkouška na přítomnost alkoholu u něj byla negativní. „ Policisté tuto nehodu mohli na místě vyřešit udělením pokuty,” dodala Kormošová.

V posledních týdnech je to již třetí podobná nehoda na východě Čech. Ve Svitavách zhruba před měsícem řešili havárii nákladního vozu, ze kterého se sypal cukr. Toto pondělí pro změnu v Dolním Újezdu hasiči likvidovali následky nehody cisterny, z níž vytékalo mléko. 

Foto: Policie ČR/KŘP Královéhradeckého kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu