Reklama

Rychnovská nemocnice bude mít své vedení. Na rekonstrukci se čeká

Rychnov nad Kněžnou – Nemocnice v Rychnově nad Kněžnou bude mít nově vlastní vedení. Doposud totiž spadala pod Nemocnici v Náchodě. Cílem personální změny je, aby nové vedení bylo za poskytování zdravotní péče, rozvoj a budoucnost nemocnice samo odpovědné.


Reklama

Subjekt Oblastní Nemocnice Náchod zůstane zachován, změna bude tedy ryze organizační v podobě přímého řízení nemocnice v Rychnově nad Kněžnou. Do jejího čela bude jmenován ředitel s náměstkem a hlavní sestra.

Kdo se stane ředitelem Rychnovské nemocnice by mělo být známo brzy, protože už 1. 1. 2019 bude uveden do funkce. „Velice reálně se kloníme k působnosti inženýra Motla, který už v Rychnově působil a z regionu pochází, takže je s nemocnicí srostlý,” uvedl Aleš Cabicar, náměstek hejtmana Královéhradeckého kraje.

Fakt, že bude mít nemocnice své vlastní vedení, by mělo pomoci k jejímu osamostatnění a stabilizaci. K rozvoji nemocnice má ale přispět hlavně plánovaná modernizace, která je už nyní ve skluzu. Čeká se na přislíbenou finanční podporu od státu.

„V tuto chvíli nemáme odezvu takovou, jakou bych si představoval, abych mohl říct: ‚Už jsme v takovém bodě, peníze máme přislíbené, do tohoto data bude projekt a v tento den začneme stavět’. To bohužel nikoliv,” poznamenal hejtman Jiří Štěpán.

Hejtman plánuje schůzku na ministerstvu zdravotnictví ještě do konce roku. Nemocnice v Rychnově nad Kněžnou zajišťuje zdravotní péči pro spádovou oblast s minimálně 80 tisíci obyvateli. Do oblasti spadá také průmyslová zóna Solnice-Kvasiny, kam dojíždí za prací dalších 12 tisíc lidí. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu