Reklama

Policie našla dívky z Jaroměře, které utekly z domova

Jaroměř – AKTUALIZOVÁNO. Policie v pátek odpoledne vyhlásila pátrání po dvou dívkách ve věku 10 a 11 let, které utekly z domova v Jaroměři. Ráno nepřišly do školy. Po několikahodinovém pátrání byly obě dívky spatřeny pozornými občany v blízkosti Jaroměře a policie je následně odvezla domů. Obě jsou v naprostém pořádku.

Reklama

Policisté děkují všem občanům za pomoc při pátrání po dvou pohřešovaných dívkách. Akce trvala jen několik hodin a naštěstí byla úspěšná. Telefonát o jejich možném výskytu obdrželi policisté ještě v pátek navečer od pozorných občanů.

„Na základě této informace jsme do označené oblasti vyslali policejní hlídky, které děvčata záhy našly. Díky informacím přijatým od veřejnosti se nám je podařilo po šesté hodině večerní vypátrat živé a nezraněné nedaleko Jaroměře u obce Velichovky,” uvedla tisková mluvčí policie Eva Prachařová.

Původně se předpokládalo, že by dívky mohly zamířit na Kokořínsko, kde jedna z nich byla na výletě s otcem. U sebe dokonce měly i spacáky. Nicméně se ukázalo, že nikam daleko neodjely a celou dobu se pěšky pohybovaly v okolí Jaroměře.


„Policie žádá veřejnost o pomoc při pátrání po dvou děvčatech z Jaroměře ve věku 10 a 11 let, které dnešního dne s největší pravděpodobností utekly z domova. Dívky totiž nepřišly do školy. Domníváme se, že dívky mohly ráno odcestovat vlakem. Mohly by mířit na Kokořínsko, kde byla jedna z dívek s otcem na výletě,” uvádí policie ve výzvě o pomoc s pátráním.

Mladší z dívek je desetiletá Mariana Uhlířová, je vysoká 150 centimetrů, má delší, světle hnědé vlasy, na hlavě pletenou čepici tmavě zelené barvy jako medvídek, strakatou zimní bundu, tmavě modré šusťáky a kostičkovaný batoh.

Starší dívka je jedenáctiletá Natálie Samková, která je vysoká 157 centimetrů, má na sobě černé přiléhavé legíny, černou bundu s kapucí olemovanou kožíškem, má tmavě hnědé, dlouhé vlasy a je zřejmě bez čepice. Na nohou má nižší černé kozačky, s sebou černý batoh s fialovými lístky.

Foto: Policie ČR

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu