Reklama

Vezu hračky, lhal senior celníkům. V kufru pašoval 7000 cigaret

Náchod – Slušný úlovek se podařil královéhradeckým celníkům, kteří v říjnu zastavili 67letého muže jedoucího z Polska. Ačkoliv tvrdil, že v kufru veze hračky, policisté tam našli tisíce cigaret a igelitové pytle s tabákem. Vše bez nutných nálepek a etiket. Od soudu odešel senior s podmínkou.

Reklama

Hlídka mobilního dohledu královéhradeckých celníků 67letého zastavila muže nedaleko bývalého hraničního celního přechodu Náchod-Běloves. Z Polska jel za doprovodu dvou žen. Celníkům uvedl, že s sebou veze pouze hračky.

„Zavazadlový prostor jeho vozidla však vyplňovaly tři černé igelitové tašky, papírová krabice napěchovaná cigaretami značek Marlboro Red a West Silver a dva průhledné samouzavíratelné igelitové pytle s řezaným tabákem,” sdělila tisková mluvčí celníků Jitka Fajstavrová.

Pytle s tabákem nebyly opatřeny etiketou se základními údaji o zboží, výrobci nebo dodavateli a na krabičkách cigaret chyběly platné tabákové nálepky. Celkem měl muže naloženy téměř tři kilogramy tabáku a sedm tisíc kusů cigaret.

Soud nyní muže odsoudil k trestu odnětí svobody v délce trvání devíti měsíců podmíněně odloženému na zkušební dobu dvou let.

Foto: Celní správa ČR

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu