Reklama

V Červeném Kostelci se otevřou nové textilní obory

Červený Kostelec – Střední škola průmyslová, textilní a polygrafická rozšíří svou nabídku o obory textilnictví, oděvnictví a krejčí. Studium těchto oborů bude probíhat v denní formě vzdělávání od 1. 9. 2019. Obory oděvnictví a krejčí budou přednostně nabízeny ve zkrácené formě studia pro uchazeče s již získaným středním vzděláním s maturitní zkouškou.

Reklama

„Nastartovali jsme novou éru textilního školství. Zavedením těchto oborů získá škola v Červeném Kostelci ojedinělé zaměření v rámci celé České republiky a také ucelenou středoškolskou nabídku vzdělávání v oblasti textilního průmyslu a oděvní tvorby. Myslím si, že pro žáky i jejich rodiče to jsou samá pozitiva při výběru školy a následného studia,“říká Martina Berdychová, náměstkyně hejtmana Královéhradeckého kraje.

Střední školu průmyslovou, textilní a polygrafickou tvoří tři centra vzdělávání, a to v Hronově, Velkém Poříčí a Červeném Kostelci, ve kterém se soustředí obory se zaměřením na textilní technologie a oděvní tvorbu. Zde bude otevřen nový obor textilnictví se zaměřením na oblast moderních a průmyslových textilií a bude tak doplňovat stávající vyučovaný maturitní obor uměleckého zaměření modelářství a návrhářství oděvů. Ve zkrácené formě studia uchazečům, kteří již dokončili jiné střední vzdělání, budou nabídnuty nové obory oděvnictví a tříletý obor krejčí.

„Krajská pobočka Úřadu práce ČR hodnotí zavedení dalších oborů se zaměřením do textilního a oděvního průmyslu ve středním školství velmi kladně. V Královéhradeckém kraji je výrazná koncentrace textilního a oděvního průmyslu a útlum tohoto školství v našem kraji by do budoucna mohl ovlivnit i existenci tohoto typu průmyslu,“ doplňuje náměstkyně Berdychová.

Vedení školy navázalo velmi úzkou spolupráci s textilními firmami, dále s Asociací textilního-oděvního-kožedělného průmyslu, Technickou univerzitou v Liberci i UMPRUM v Praze. Vznik nových textilních oborů zajistí kvalitní připravenost absolventů na základě požadavků zaměstnavatelů.

Foto: ilustrační

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu