Reklama

Sklad se stavebním materiálem lehl popelem. Škoda je přes milion

Jaroměř – V Josefově včera navečer hasiči bojovali s požárem skladovací haly. Plameny zničily jak konstrukci budovy, tak materiál uvnitř. Nikdo naštěstí nebyl zraněn, škoda je odhadována na více než milion korun. Hasiči dostali požár rychle pod kontrolu, ale ještě dnes ráno hasili malá ohniska. Příčina vzniku požáru zatím není známá, na místě ji zjišťuje vyšetřovatel.

Reklama

Hasiči přijali oznámení v pondělí v 18:13 hodin. Na místo vyjelo šest jednotek, kterým se podařilo dostat požár skladovací haly o rozměrech 30x15 metrů rychle pod kontrolu. Rozsáhlým škodám na budově i materiálu uvnitř ale nezabránili.

„Hala se nachází na volném prostranství a plameny tak nic jiného v okolí neohrožovaly. Sklad byl již při příjezdu jednotek celý v plamenech. Škoda, kterou oheň napáchal, byla předběžně vyčíslena na 1,2 milionu korun. Do této částky je zahrnuta nejen hodnota samotné konstrukce objektu, ale také škoda na uskladněném stavebním materiálu a dalším vybavení,” uvedla tisková mluvčí hasičů Martina Götzová.

K zásahu hasiči využili několik vodních proudů i automobilový žebřík, ale žár byl tak velký, že došlo ke zhroucení konstrukce dovnitř objektu. Oheň ještě v úterý kolem osmé hodiny ranní nebyl kompletně zlikvidován, část materiálů dohořívá pod dohledem místní jednotky dobrovolných hasičů.

Příčina požáru je předmětem dalšího vyšetřován, zatím nebyla vyloučena žádná z možných variant.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu