Reklama

Tohle měly jíst děti? Veterináři odhalili v jídelně prošlé maso

Kostelec nad Orlicí – Státní veterinární správa při kontrole jídelny v Kostelci nad Orlicí na Rychnovsku objevila takřka šedesát kilogramů prošlého masa. Provozovna veřejného stravování vaří mimo jiné také pro místní školku a školy.

Reklama

Denně jídelna uvaří kolem 700 obědů. „Případná příprava pokrmů z prošlého masa by mohla znamenat vážné ohrožení zdraví strávníků, z nichž velká část patří mezi nejrizikovější skupiny obyvatel,” poukázal mluvčí Státní veterinární správy Petr Majer na to, že v jídelně se stravují jak malé děti, tak i senioři.

Kontrola nalezla v chladícím boxu na čerstvé maso téměř šedesát kilogramů vakuově baleného vepřového a hovězího masa s prošlým datem použitelnosti. „Prošlé maso bylo veterinárními inspektory na místě znehodnoceno a provozovateli byla nařízena jeho neškodná likvidace na jeho vlastní náklady,” dodal Majer.

Případ bude mít samozřejmě ještě dohru, a to v podobě možná hodně tučné pokuty. Za porušení veterinárního zákona hrozí provozovateli pokuta ve výši až 50 milionů korun.

Foto: Státní veterinární správa

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu