Reklama

Sražený chodec u Sadové: černé oblečení ve tmě a 4 promile v krvi

Sadová – Vážná dopravní nehoda, při které se střelo osobní auto s chodcem, se stala včera večer v obci Sadová. Řidička fabie zatím za nezjištěných okolností srazila muže, který byl následně v kritickém stavu převezen do nemocnice. Jak se nehoda stala, je věcí policejního vyšetřování. Jisté je, že muž se svým zdravím zbytečně hazardoval.

Reklama

K nehodě došlo kolem 19. hodiny na silnici I/35 v Sadové. Sedmdesátiletá řidička fabie srazila dvaapadesátiletého chodce, který byl po střetu v kritickém stavu převezen do nemocnice. „Řidička byla podrobena dechové zkoušce s negativním výsledkem. V nemocnici se prvotním rozborem zjistilo, že měl muž v krvi 4 promile alkoholu. Jeho oblečení navíc bylo tmavé a bez reflexních prvků,” uvedla tisková mluvčí policie Iva Kormošová.

Přesná příčina dopravní nehody je předmětem dalšího šetření hradeckých dopravních policistů. Během 12 dní je to již třetí sražený člověk na Královéhradecku. Policie proto apeluje na chodce, aby zejména ve tmě nosili reflexní oblečení nebo doplňky a aby před vstupem do silnice navázali oční kontakt s řidičem. 

Foto: Policie ČR/KŘP Královéhradeckého kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu