Reklama

Cyklobusy na Královéhradecku odvezou první kola už v sobotu

Královéhradecko – Již tuto sobotu začíná sezona cyklobusů. Z měst až do hor a skalních měst budou vozit cyklisty i pěší turisty až do 30. září. Linky jezdí obvykle o sobotách, nedělích a ve svátky, některé z nich během letních prázdnin každý den. Cyklobusovou dopravu financuje z větší části Královéhradecký kraj a přispívají na ni jednotlivé mikroregiony.

Reklama

Cyklobusy obsluhují čtyři turisticky atraktivní oblasti, z nichž některé zasahují do sousedních krajů i k severním sousedům – Krkonoše, Orlické hory, Český ráj a Kladské pomezí.

„V jízdních řádech nedošlo k žádným zásadním změnám. Všechny linky, které u dopravců objednáváme, se dokázaly u veřejnosti prosadit a mají dostatečnou obsazenost. K vůbec nejvytíženějším patří linky na Šerlich a na Pomezní Boudy,“ říká první náměstek hejtmana Martin Červíček.

Cyklobusy lze využít i k návštěvě sousedního Polska. Například linka 000262 vyráží z Nového Města nad Metují a přes Náchod a polské lázeňské město Kudowa Zdrój cestující doveze do horských středisek Zieleniec (PL) a Orlické Záhoří. Cestu končí v sedle pod vrcholem Šerlich. Z jednotlivých zastávek se dá vyrážet na cesty po české i polské straně Orlických hor.

Atraktivní destinace na obou stranách hranice přibližuje také linka 000554. Z Náchoda se s ní cestující dostanou do lázní Kudowa Zdrój, dinosauřího parku v Karlówě nebo poutního místa Wambierzyce. Svou cestu končí tato linka v Broumově lákajícím na tamní klášter i řadu přírodních a kulturních skvostů v okolí. Ve všední prázdninové dny končí tato linka v Karlówě, až do Broumova zajíždí o víkendech.

Za celou sezonu najezdí cyklobusy přes 143 tisíc kilometrů a přepraví okolo 70 tisíc osob.

Podrobné informace o cyklobusových linkách v jednotlivých oblastech: Kladské pomezíKrkonošeOrlické horyČeský ráj.

Foto: Arriva východní Čechy

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu