Reklama

Řidič prchal před policií rychlostí 150 km/h. Důvod vás překvapí

  • 30. května 2018,
  • 19:49,
  • Jičín,
  • David Záruba

Jičín – Nepochopitelné vysvětlení se dostalo policistům, když po pětiminutové honičce Jičínem a okolí zastavili devětadvacetiletého řidiče mazdy, který začal ujíždět ve chvíli, kdy se ho muži zákona pokusili zkontrolovat. Muž nebyl pod vlivem alkoholu ani auto neukradl, pouze se zalekl policejní hlídky, když testoval nové díly na autě a překročil rychlost.

Reklama

Honička se odehrála už minulý čtvrtek. Policejní hlídka se rozhodla zkontrolovat osobní motorové vozidlo Mazda Premacy, které v tu dobu jelo vysokou rychlostí ve směru od Jičína na Popovice.

Když devětadvacetiletý řidič spatřil muže zákona, otočil se a začal ujíždět, místy i rychlostí přesahující 150 km/h. Pronásledování skončilo zhruba po pěti minutách v obci Hubálov, kde pirát své snažení vzdal.

Provedená orientační dechová zkouška na alkohol spolu s testem na drogy u něho vyzněla negativně. O to nepochopitelnější bylo řidičovo vysvětlení. Prý se se zalekl policejní hlídky v době, kdy při testování nových dílů na svém automobilu překročil nejvyšší povolenou rychlost v obci.

Viníkovi nyní hrozí ve správním řízení několikatisícová pokuta, případně i zákaz řízení motorových vozidel.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu