Reklama

Pozor, mrzne! Mladík v kamionu způsobil půlmilionovou škodu

Holovousy – Zřejmě vysoká rychlost na namrzlé vozovce stála za nehodou kamionu, která se stala v úterý nad ránem na silnici I/35 poblíž obce Holovousy. Dvaadvacetiletý řidič vyvázl bez zranění. Nákladní vůz na tři hodiny zablokoval hlavní silnici.

Reklama

K nehodě došlo ve čtyři hodiny ráno. Mladý řidič zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy klimatickým podmínkám a po projetí zatáčkou dostal na namrzlé vozovce smyk.

„Ten již nedokázal vyrovnat a vyjel vlevo do silničního příkopu. Zde následně s nákladním vozidlem čelně narazil do vzrostlého stromu. Od něho se souprava odrazila zpět na silnici a zůstala stát přes její celou šíři,” popsal tiskový mluvčí policie Aleš Brendl.

Šofér kamionu vyvázl z nehody bez zranění. Policisté u něj na místě provedli dechovou zkoušku na alkohol, která dopadla negativně. Více práce složkám IZS tak nadělal mnohatunový vůz, který zcela zatarasil průjezd. 

„Vozidlo zablokovalo silnici I/35 mezi obcemi Ostroměř a Holovousy. Byla zřízena objízdná trasa. Po vyproštění kamionu a uklizení komunikace byl provoz na silnici po více než třech hodinách plně obnoven,” doplnila Alena Kuthanová ze sekretariátu ředitele HZS Královéhradeckého kraje.

Škoda na nákladním voze je předběžně vyčíslena na 465 tisíc korun.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje a Policie ČR/KŘP Královéhradeckého kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu