Reklama

Řidička se otáčela na I/35. Po nárazu zemřela

Milovice – Čtvrteční ráno bylo na silnicích v Královéhradecké kraji tragické. Při srážce dvou osobních vozidel v Milovicích u Hořic zemřel jeden z pasažérů. Jen o hodinu později v Chlumci nad Cidlinou zahynul motocyklista, který narazil do dodávky.

Reklama

Dvě osobní vozidla se srazila na silnici I/35 v Milovicích u Hořic nedaleko čerpací stanice krátce po šesté hodině ranní. Jedno z havarovaných aut zůstalo na okraji vozovky a druhé skončilo v poli. 

Řidičku z druhého vozu museli hasiči vyprostit, její zranění však byla příliš vážná. „Přes veškerou poskytnutou péči bohužel svým zraněním osoba podlehla,” sdělila mluvčí hasičů Martina Götzová. 

Právě 64letá řidička vozidla Hyundai pravděpodobně nehodu zavinila. Na frekventované silnici se v mírné levotočivé zatáčce otáčela do protisměru. Tam jel ve svém Peugeotu 65letý řidič, který už nestihl náraz odvrátit.

„Muž ve snaze zabránit střetu strhl řízení vlevo a přední částí svého auta narazil do levého boku Hyundaie. To bylo následně odhozeno na dopravní značku a skončilo v silničním příkopu,” popsal průběh nehody mluvčí policie Aleš Brendl. 

Dechová zkouška vyloučila přítomnost alkoholu u řidiče Peugeotu. U ženy byla nařízena soudní pitva.

V souvislosti s vyšetřováním hledají policisté případné svědky, kteří se pohybovali poblíž nebo na místě tragické dopravní nehody.„Svým svědectvím můžete významnou měrou přispět k řádnému objasnění tragické události,” vyzval policejní mluvčí. 

Po dobu vyšetřování nehody byl provoz řízen kyvadlově. Celková škoda je předběžně odhadnuta na částku 320 tisíc korun. Přesnou příčinu nehody vyšetřují policisté. 

Čtvrteční ráno bylo na silnicích v Královéhradeckém kraji obzvláště tragické. V Chlumci nad Cidlinou zemřel motocyklista, který narazil do dodávky.

Foto: Policie ČR/KŘP Královéhradeckého kraje, HZS Královéhradeckého kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu