Reklama

Recidivista prchal na kradené motorce. Skončil na poli a v poutech

Miletín – Policisté minulý čtvrtek kolem Miletína na Jičínsku naháněli motorkáře, který prchal na kradeném stroji. Nakonec se „chytil” sám, když nezvládl zatáčku a skončil v poli. Ukázalo se, že se jedná o několikrát trestaného recidivistu.

Reklama

Čtyřicetiletý muž ukradl v České Metuji na Náchodsku motocykl značky BMW GS R1100 a vydal se na útěk. V Miletíně na něj ale čekala policejní hlídka, seshora pronásledování jistil vrtulník. 

„Řidič žádným způsobem nereagoval na výzvy a pokyny k zastavení. Svojí agresivní a nebezpečnou jízdou ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu,” popsal policejní mluvčí Aleš Brendl.

Riskantní jízda se muži vymstila na silnici mezi obcemi Rohoznice a Bílé Poličany. Při průjezdu pravotočivou zatáčkou nezvládl řízení a sjel do pole, kde ho policisté zadrželi. 

„Ztotožněním osoby se posléze ukázalo, že se jedná o čtyřicetiletého muže s bohatou trestní minulostí,” dodal mluvčí. 

Kromě krádeží má výtečník na kontě i porušování domovní svobody a poškození cizí věci. V minulých měsících se měl vloupat do čtyř rodinných domů, vozidla i prodejny. Celkově způsobil škodu za 371 tisíc korun.

To vše s vědomím, že za krádeže byl v posledních třech letech pravomocně odsouzen. Tentokrát mu v případě prokázání viny hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

Foto a video: Policie ČR/KŘP Královéhradeckého kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu