Reklama

Střelec z Nemyčevsi se vylízal ze zranění. Hrozí mu 6 let!

AKTUALIZOVÁNO. Nemyčeves – Zdravotní stav 34letého muže, který před měsíce ohrožoval policisty zbraní a ti ho pak postřelili, se zlepšil natolik, že byl převezen do zdravotnického zařízení Vězeňské služby ČR. Poté zůstane ve vazbě, hrozí mu až šest let za mřížemi. V minulosti byl pravomocně odsouzen za pokus o vraždu.

Reklama

Lékaři v těchto dnech dali zelenou k tomu, aby policisté 34letého střelce vyslechli. „Bylo zahájeno jeho trestní stíhání a muž si vyslechl obvinění ze spáchání zločinu násilí proti úřední osobě a přečinu výtržnictví,” uvedla policejní mluvčí Ivana Ježková.

V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na šest let. „Obviněný muž s policisty spolupracuje,” dodala mluvčí. 

Na konečný verdikt si počká vazbě, o čemž soudce rozhodl přímo v královéhradecké fakultní nemocnici. Nově se bude léčit ve zdravotnickém zařízení Vězeňské služby ČR.

Nereagoval na výzvy, policie pálila

Postřelený muž byl s těžkými zraněními transportován vrtulníkem do Fakultní nemocnice Hradec Králové. 

„Nikdo z občanů ani policistů nebyl zraněn. Krátká střelná zbraň, se kterou muž střílel, bude podrobena znaleckému zkoumání,” uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.

Policisté kolem půl šesté odpoledne vyjížděli ke střelbě, která se měla podle oznámení na tísňovou linku ozývat z lesa. 

Na místě hlídka zjistila, že se střílí na dvoře jednoho z domů. Do akce tak byla povolána zásahová jednotka. 

„Střílející muž na výzvy policistů nereagoval, stále střílel, a když namířil na policisty, ti okamžitě použili služební zbraň a muže zasáhli,” podotkla mluvčí.

Případem se bude zabývat i Generální inspekce bezpečnostních sborů. Na místě operoval také psovod se služebním psem.

Deset let za pokus o vraždu

Pachatel nebyl pro policisty neznámou osobou. Už před samotným zásahem věděli, s kým mají tu čest. Muž si ve vězení, kam ho v roce 2008 poslal královéhradecký krajský soud, odseděl 10 let za pokus o vraždu. 

„S ohledem na skutečnost, že incident se odehrával v obydlené zóně mezi ostatními rodinnými domy, a zejména vzhledem k informacím o mužově trestní minulosti násilného charakteru, museli policisté postupovat s největší opatrností, aby ochránili životy a zdraví okolních občanů,” upozornila Kormošová.

Foto: ilustrační

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu