Reklama

Tragická nehoda auta s pěti pasažéry. Jeden zemřel, čtyři jsou zranění

  • 20. května 2019,
  • 9:11,
  • Jičín,
  • David Záruba

Bělá u Pecky – Dnes kolem šesté hodiny ranní se nedalo Bělé u Pecky na Jičínsku stala tragická dopravní nehoda. Havaroval zde automobil s pěti cizinci. Jeden na místě zemřel, ostatní členové posádky skončili v nemocnici.

Reklama

Stav jednoho ze spolujezdců byl od počátku kritický a vyžádal si neodkladnou resuscitaci. Tu prováděli jak svědci nehody, tak následně záchranáři. Všechno marně. 

„Přes veškeré úsilí se zasahujícím zdravotníkům nepodařilo obnovit srdeční činnost zraněného muže,” uvedl mluvčí záchranky Ivo Novák. 

Vážné zranění utrpěl také 18letý spolujezdec. Ten byl po poskytnutí neodkladné přednemocniční péče a stabilizaci stavu letecky transportován do královéhradeckého traumacentra.

Do hradecké nemocnice sanitky odvezly také další dva účastníky nehody ve věku 35 a 47 let. Ti utrpěli nezávažná zranění hlavy a končetin. Poslední pasažér, dvacetiletý muž, byl záchranáři po ošetření převezen do nemocnice v Jičíně.

Vysoká rychlost na mokré vozovce

„Řidič z dosud nezjištěných příčin vyjel v levotočivé zatáčce mimo silnici, kde po několika metrech narazil do vzrostlého stromu,” popsal smutnou událost policejní mluvčí Aleš Bendl.

Vzhledem k následkům havárie policisté zatím nemohli přesně určit, který z cestujících vozidlo řídil. Zjišťovat budou také příčinu nehody. „Jednou z vyšetřovacích verzí může být i nepřiměřená rychlost na mokré vozovce,” dodal Brendl. 

Foto: Policie ČR/KŘP Královéhradeckého kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu