Reklama

Mladík, který se pokusil zavraždit přítelkyni, dostal nízký trest

  • 4. dubna 2019,
  • 17:47,
  • Jičín,
  • David Záruba

Hradec Králové – Dvacetiletý Lukáš Tuček by si měl za pokus o vraždu odsedět sedm let za mřížemi. Mladík před rokem a půl podle soudu úmyslně shodil svou přítelkyni, která se s ním předtím rozešla, z ochozu rozhledny Milohlídka v Jičíně. Verdikt není pravomocný.

Reklama

Mladíkovi hrozilo až 18 let za mřížemi, ale soud vzal v úvahu polehčující okolnosti jako jeho nízký věk a také fakt, že jednal v afektu. Do vězení by tak měl jít jen na sedm let. Rozsudek je nepravomocný, Tuček se na místě odvolal, tvrdí, že je nevinný. Policii se ale při výsleších dříve přiznal.

Případ se odehrál v září roku 2017. Původně vše vypadalo jako nešťastná náhoda, ale brzy se na povrch dostaly hrůzné okolnosti.

Mladý pár se totiž na popud dívky rozešel, a tak Lukáš zorganizoval poslední procházku do parku v Jičíně. Tam svou už v tu chvíli ex-přítelkyni strčil z Milohlídky do propasti. Napoprvé se mu to nepovedlo, protože se chytila zábradlí, při druhém pokusu už dívka spadla. Mladík chtěl poté skokem za ní spáchat sebevraždu. 


PSALI JSME: Pád mladého páru z Milohlídky: Pokus o vraždu přítelkyně!


Naštěstí dopadli na římsu v hloubce asi 8 metrů, celá rokle je hluboká 30 metrů. Oba přežili, ale museli být se zraněními hospitalizování ve Fakultní nemocnici Hradec Králové. Dívka utrpěla několik zlomenin hrudních a bederních obratlů a dodnes se léčí. 

Že nešlo o nešťastnou náhodu, odhalila policie i díky zprávám, které mladík dívce psal. V nich se za svůj čin omlouval. Dívka ho také nejprve kryla, ale když řekl, že chtěla spáchat sebevraždu, tak se naštvala a šla s pravdou ven. Že šlo o úmyslný čin, podpořil i vyšetřovací pokus.

Foto: Policie ČR 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu