Reklama

Vysoká rychlost a auto v kotrmelcích. Řidiče museli vyprostit

Konecchlumí – Zřejmě nepřiměřená rychlost stála za nehodou, která se stala včera večer na silnici I/35 na Jičínsku. Řidič Škody Octavia dostal na mokré vozovce smyk, vylétl s vozem ze silnice a dostal se do kotrmelců. Zraněného muže museli z auta vyprostit hasiči.

Reklama

Dvaatřicetiletý řidič jel včera kolem 21. hodiny po silnici I/35 ve směru od Vojic na Konecchlumí. V pravotočivé zatáčce zřejmě vinou vysoké rychlosti a mokré vozovky dostal smyk a vylétl ze silnice do příkopu.

„Zde měl přední částí narazit do betonového mostku, přes který se vozidlo mělo vymrštit do vzduchu a několikrát se otočit přes střechu,” uvedl mluvčí policie Aleš Brendl.


PSALI JSME: Prozradil známým PIN ke kartě. Za dva měsíce se nestačil divit

PSALI JSME: FOTO: Ve východních Čechách řádila vichřice!


Řidič, který cestoval sám, zůstal ve voze zaklíněn. Hasiči zraněného člověka z havarovaného automobilu vyprostili a předali jej do péče záchranářů,” sdělila mluvčí hasičů Martina Götzová.

Muž utrpěl zranění, které si vyžádalo neodkladný transport do nemocnice. Ke zranění jiných osob nedošlo.

Příčinu nehody a míru zavinění nyní vyšetřují policisté. Zda řidič před jízdou požil alkohol, ukáže až krevní test. Celková škoda je předběžně vyčíslena na více než 190 tisíc korun.

Foto: Policie ČR/KŘP Královéhradeckého kraje, HZS Královéhradeckého kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu