Reklama

Kraj versus dopravci: Dohoda s BusLine je blíž, ale ne hotová

Hradec Králové – Dnes dopoledne pokračovalo druhým kolem jednání Královéhradeckého kraje s dopravní společností BusLine v souvislosti se zajištěním veřejné autobusové dopravy v regionu. K dohodě opět nedošlo, ale obě strany se dohodly, že se příští týden sejdou potřetí.

Reklama

I po druhém jednání platí, že na stole jsou zatím dohody jen se sedmi z osmi dopravců. „Dnes jsme jednali podruhé s posledním dopravcem, společností BusLine, a velmi výrazným způsobem jsme se přiblížili dohodě o cenových podmínkách,” pochvaluje si první náměstek hejtmana Martin Červíček.


PSALI JSME: Dohoda se sedmi dopravci je na stole. Cuká se jen jeden

PSALI JSME: Dopravci ve velkém vypověděli smlouvy. Jak zareagoval kraj?


Hotovo ale ještě není, některé otazníky bude potřeba odstarnit. „V jednání budeme pokračovat příští pondělí 4. 3., neboť je potřeba dořešit některé organizační, technické a jiné záležitosti, které by mohly nakonec ovlivnit výslednou cenu,” dodal Červíček.

Minulý týden se kraj dohodl na pokračování působení v rámci veřejné autobusové dopravy se sedmi dopravními firmami z osmi. Ročně Královéhradecký kraj u autobusových dopravců objednává na 18,5 milionu kilometrů za více jak 366 milionů korun.

Královéhradecký kraj musel přistoupit na předčasné jednání o nových podmínkách kvůli tomu, že osm z jedenácti dopravců k 31. březnu 2019 odstoupilo od stávající smlouvy. Tyto společnosti zajišťují 97 % veřejné linkové dopravy v regionu. Reálně tak hrozilo, že od 1. dubna by v celém regionu nejezdily autobusy. 

Foto: ilustrační

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu