Reklama

V domově pro seniory v Nové Pace vznikne 35 nových lůžek

Nová Paka – Město Nová Paka společně s Královéhradeckým krajem zvýší kapacitu tamního domova pro seniory o 35 lůžek. Ty vzniknou díky přístavbě k současnému objektu domova seniorů. Do konce roku 2019 chce město zpracovat projektovou dokumentaci.

Reklama

Domov seniorů Nová Paka má v současné době kapacitu 65 lůžek. „Ve spolupráci s městem Nová Paka chceme zvýšit tento počet o 35, a to přístavbou křídla ke stávajícímu objektu. Při jeho výstavbě se již počítalo s navýšením kapacit, a proto například i kuchyň či prádelna budou schopny větší zátěž zvládnout, řekl náměstek hejtmana Vladimír Derner.

V nejbližší době se uskuteční další jednání kraje a města o možnosti spolufinancování. Vedení novopacké radnice chce zajistit do konce letošního roku projektovou dokumentaci. Na sousedícím pozemku současného domova je k dispozici opuštěný objekt, který jako domov pro seniory sloužil již dříve. Tento objekt chce město zbourat a na jeho místě postavit nové křídlo.

Domov seniorů Nová Paka poskytuje pobytové služby seniorům od věku 65 let s důrazem na udržování soběstačnosti a důstojné prožití stáří. Organizace podporuje zapojení klientů do běžného života formou výletů, tanečních zábav, besed, setkání s dětmi či práce s keramikou.

Foto: Domov seniorů Nová Paka

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu