Reklama

Pozorný senior překazil loupež. Policie gaunery lapila na místě

  • 6. února 2019,
  • 10:44,
  • Jičín,
  • David Záruba

Jičín – Nestává se každý den, aby policisté chytili pachatele loupeže prakticky přímo na místě činu. V Jičíně jim pomohla všímavost seniora, kterému se nezdálo dění kolem jednoho z objektů, a tak zavolal na tísňovou linku. Nespletl se. Pár minut na to už byli podezřelí cizinci v poutech.

Reklama

Případ se stal v sobotu v Jičíně zhruba hodinu před půlnocí, kdy se na tísňovou linku obrátil třiašedesátiletý muž. U jednoho z objektů v ulici Šibeňák slyšel podezřelé zvuky a poté také zahlédl z místa odjíždět auto značky Škoda Fabia.


PSALI JSME: Ani jedna vražda. Královéhradecký kraj patří mezi nejbezpečnější!

Policisté se za vozem vydali a na nedaleké hrázi rybníka Šibeňák zadrželi dva čtyřiadvacetileté cizince. „Po nenadálém vyrušení oznamovatelem rychle nasedli do vozu a z místa ujížděli pryč. Když zahlédli policejní hlídku, vyhodili ven z vozidla odcizené věci,” uvedl tiskový mluvčí Aleš Brendl.

Při cestě za lupem muži přelezli plechový plot, poškodili ostnatý drát a rozbili skleněnou výplň okna. Z domu si odnesli především nářadí. Jelikož je senior vyrušil, nestihli všechno naložit. Způsobená škoda je předběžně odhadnuta na částku přesahující 60 tisíc korun.

Jeden z mužů byl za obdobný skutek v posledních třech letech pravomocně odsouzen. Soudce ve zkráceném přípravném řízení pachatelům uložil trest odnětí svobody s podmíněným odkladem a zároveň i trest vyhoštění.

Foto: Policie ČR/KŘP Královéhradeckého kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu