Reklama

Z dodávky se uvolnil led a rozmlátil sklo protijedoucího auta

  • 16. ledna 2019,
  • 16:09,
  • Jičín,
  • David Záruba

Jičínsko – Auto neočištěné od sněhové pokrývky se může proměnit v nebezpečnou zbraň. Ukázalo se to na obchvatu Jičíne, kde se z dodávky uvolnila ledová kra a spadla přímo na čelní sklo protijedoucího osobního auta. Řidič vyvázl bez zranění.

Reklama

Jednapadesátiletý řidič vozidla Škoda Octavia jel v úterý kolem deváté hodiny ranní po obchvatu Jičína. Ve chvíli, kdy míjel dodávku značky Peugeot, se z ní uvolnil kus ledu a spadl přímo na čelní sklo jeho auta.

„Led skončil až u zadního skla u úložného prostoru. Ke zranění řidiče osobního automobilu naštěstí nedošlo, alkohol u něj vyloučila provedená dechová zkouška. Celková škoda je předběžně vyčíslena na 70 tisíc korun,” uvedl tiskový mluvčí policie Aleš Brendl.



Policisté nyní pátrají po řidiči dodávky, který se provinil proti zákonu O provozu na pozemních komunikacích, protože své vozidlo před jízdou neočistil. Případní svědci se mohou hlásit na lince 158 nebo na dopravním inspektorátu (974 533 250).

Neznámý řidič po incidentu pokračoval ve směru na Mladou Boleslav, případně na Kopidlno. Nešťastný incident možná ani nezaznamenal.


 Zákon č. 361/2000 Sb. O provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů:

Řidiči dle zákona musí před jízdou odstranit z vozidla i samotného nákladu kusy ledu a sněhu, které by se mohly během jízdy uvolnit. Pokud řidič vozidlo řádně neočistí, vystavuje se tak riziku blokové pokuty ve výši až dvou tisíc korun a sankci ve správním řízení ještě o pět set korun vyšší.


Foto: Policie ČR/KŘP Královéhradeckého kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu