Reklama

Zrádný led! Mladá žena nezvládla předjíždění. Octavia je na odpis

Horka u Staré Paky – Předjíždět na zasněžené a zledovatělé vozovce není nejlepší nápad. Ukázalo se to v pondělí na silnici I/16 mezi Vidochovem a obcí Horka u Staré Paky. Mladá řidička nezvládla manévr a způsobila nehodu tří aut včetně nákladního. Na místě zasahoval vrtulník.

Reklama

Osmadvacetiletá řidička ve voze Škoda Octavia jela směrem od Vidchova a na nebezpečném úseku v pravotočivé zatáčce začala předjíždět. Neodhadla však situaci a kvůli vysoké rychlosti dostala na zasněžené a zledovatělé vozovce smyk. Následně narazila do protijedoucího kamionu.

Po nárazu se Octavia přetočila a odrazila zpět do svého jízdního pruhu, kde se ještě střetla s přední částí předjížděného vozidla Peugeot. „Řidička Škody utrpěla blíže nespecifikované lehké zranění, se kterým byla letecky transportována do nemocnice,” uvedl tiskový mluvčí policie Aleš Brendl.

Druhá řidička utrpěla také lehké zranění, které si vyžádalo převoz do nemocnice. „Policisté na místě provedenými dechovými zkouškami vyloučili požití alkoholu u řidiček i řidiče nákladního vozu,” dodal Brendl s tím, že celková škoda je předběžně odhadnuta na částku 310 tisíc korun.

Foto: Policie ČR/KŘP Královéhradeckého kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu