Reklama

Žena našla v obchodě tašku se čtvrt milionem. Dala ji na recepci

  • 14. ledna 2019,
  • 11:38,
  • Jičín,
  • David Záruba

Jičín – Poctivost mezi lidmi ještě nevymřela. Přesvědčila se o tom třiašedesátiletá žena, která při nakupování v obchodním centru v Jičíně přišla o tašku s vysokou finanční hotovostí. Jak se brzy ukázalo, nešlo o krádež, ale pouhou roztržitost seniorky, která měla velké štěstí, že se její zapomenutá taška dostala do správných rukou.

Reklama

Případ se v Jičíně odehrál v pátek dopoledne. Na tísňovou linku 158 se obrátila silně rozrušená třiašedesátiletá žena a oznámila odcizení dámské tašky, ve které měla mít uschovanou finanční hotovost v celkové výši 260 tisíc korun.

„Policisté k radosti všech zúčastněných zjistili, že uvedenou tašku si měla žena ponechat u jednoho z nákupních regálů a odejít pryč. Tam ji také odloženou měla nalézt neznámá žena, která ani na chvíli nezaváhala a tašku odevzdala na recepci nákupního centra,” uvedl tiskový mluvčí policie Aleš Brendl.

V souvislosti s případem policisté upozorňují, že pokud si nepoctivci nechají nález pro sebe, mohou se dopustit trestného činu podle § 254 trestního zákona „Zatajení věci“.

„Jménem Policie ČR děkujeme poctivé nálezkyni za příkladné chování při nálezu cizí věci. S potěšením můžeme konstatovat, že slušní a poctiví lidé ještě nevymřeli,” podotkl Brendl.

Foto: ilustrační

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu